Volledig scherm
Sadiq Umar met zijn kenmerkende vreugdedans na het scoren van een treffer. © Pro Shots

Voormalig NAC-aanvaller Sadiq Umar vindt nieuwe club en ruilt Gerrard in voor Nesta

Voormalig NAC-aanvaller Sadiq Umar is woensdag gepresenteerd door het Italiaanse Perugia. De club, actief in de Italiaanse Serie B, huurt de Nigeriaan van AS Roma. De eerste seizoenshelft kwam Sadiq Umar op huurbasis nog uit voor Glasgow Rangers, maar daar voldeed hij niet.

De spits was in Breda een graag geziene speler. Met zijn lange, houterige lichaam oogde de spits op het eerste oog wat slungelig. Aan de bal bleek de Nigeriaan echter een bij vlagen ongrijpbaar slangenmens. Al vanaf zijn eerste invalbeurt, waarin Sadiq Umar ook scoorde, bleek de Afrikaan mateloos populair. 

Het hoogtepunt in Bredase dienst was ongetwijfeld de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Tijdens een kolkend Avondje NAC bleek Sadiq Umar niet te stoppen. Mede dankzij zijn grote inbreng, waaronder een treffer, werd een zwaarbevochten zege tegen de toenmalig landskampioen over de streep getrokken. 

Zijn indrukwekkende periode in Breda bleef ook Liverpool-icoon Steven Gerrard niet onopgemerkt. De manager haalde vlak nadat hij aangesteld werd als manager van Glasgow Rangers de Nigeriaan naar Schotland. In de Schotse Premier League wist de aanvaller echter geen potten te breken. Sadiq Umar kwam bij Glasgow Rangers niet verder dan een invalbeurt van dertien minuten. Scoren deed hij niet. Het deed de Gerrard en de Schotse grootmacht besluiten de spits terug naar Italië te sturen.

Na het afbreken van de verhuurperiode met de Schotten is nu Perugia de tijdelijke club van Sadiq Umar. Na het werken met Stijn Vreven en Steven Gerrard is nu voormalig Italiaans international Alessandro Nesta de oefenmeester van de Nigeriaan. Onder de 78-voudig international, wereldkampioen en oud-speler van onder meer AC Milan en Lazio Roma kan de aanvaller zich opnieuw bewijzen. De verhuurperiode aan Perugia is de vijfde in tweeënhalf jaar. 

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5662 stemmen