Volledig scherm
Richelor Sprangers © Pro Shots

Verhuur van spelers voorlopig niet aan de orde bij NAC

De spelers die de eerste seizoenhelft buiten de boot vielen of na de winterstop (opnieuw) tussen wal en schip dreigen te vallen, worden niet verhuurd. Dat zei Stijn Vreven dinsdagmiddag. ,,Daar is met mij tot nu toe niet over gesproken.” 

Beloftevolle spelers als Bodi Brusselers en Richelor Sprangers, die vorig jaar de stap van de jeugd naar het eerste hebben gemaakt, hoeven op dit moment niet te rekenen op een verhuur. Mocht NAC er echter in slagen een extra spits te halen, zou dat aanleiding kunnen zijn om Sprangers tijdelijk elders te stallen. In de eerste divisie bijvoorbeeld, zoals in het verleden met Mounir El Allouchi en recentelijk Grad Damen is gebeurd. 

Sprangers is de afgelopen vijf maanden in de eredivisie zeven keer ingevallen en heeft zijn debuut gemaakt bij het nationale team van Haïti. Bij NAC staat hij in de pikorde achter clubtopscorer Thierry Ambrose en back-up Thomas Enevoldsen. Als er deze maand een nieuwe spits wordt gehaald, wat wel de verwachting is, wordt het dringen voorin.

De situatie van Brusselers is anders in vergelijking met die van Sprangers. Brusselers zal na lang een aanhoudend blessureleed eerst moet aantonen dat hij de belastbaarheid aankan. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement