Volledig scherm
Stev Kapuadi is niet goed genoeg gebleken. © foto: Carla Vos

Verdediger Kapuadi afgetest door NAC

Ruud Brood gaf na het duel met Lokeren vorige week woensdag te kennen dat hij meer verwacht van Steve Kapuadi. De centrale verdediger deed zaterdag tegen Sparta nog een half uur mee en kreeg daarna te horen dat het einde verhaal is. 

De 21-jarige Fransman die de afgelopen twee jaar bij de beloften van AA Gent speelde, is door NAC gewogen en te licht bevonden. Twee trainingsweken en drie wedstrijden verder (Kortrijk, Lokeren en Sparta) blijkt Kapuadi niet de gewenste versterking. ,,Ik wil hem niet gelijk veroordelen, maar we eisen wel meer”, zei Brood een week geleden. ,,Zo simpel is het. Hij eist ook meer van zichzelf.

Het verhaal krijgt derhalve een opmerkelijke wending, omdat technisch directeur Tom Van Den Abbeele een tweejarig contract had klaarliggen voor de speler, beide partijen waren tot een mondeling akkoord gekomen. NAC zocht alleen nog naar een oplossing om de opleidingsvergoeding van naar verluidt anderhalve ton te omzeilen. Dat is niet meer nodig, de club vervolgt de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger. Nacho Monsalve, Roger Riera en Jan Paul van Hecke zijn de enige drie voorstoppers in de spelersgroep.

Testspeler Grad Damen is er nog wel gewoon bij en zal dinsdag tegen RKC (19.00 uur) waarschijnlijk weer minuten krijgen.