Van Hooijdonk wil nu zelf verschil maken tegen NEC: ‘Vorige keer stond ik nog op de B-Side’

videoBij de vorige editie van NAC - NEC stond Sydney van Hooijdonk nog als supporter achter het doel op de tribune. Dit keer kan hij als aanvalsleider op het veld het verschil maken. In korte tijd heeft de status van het kind van de club een vlucht genomen. Vrijdagavond staat de periodetitel op het spel.

De jonge aanvaller bevestigt dat er een hoop veranderd is de laatste weken. Zijn treffers tegen Jong AZ en Excelsior hebben zijn status doen veranderen. Daarvoor was wat geduld nodig. ,,Een maand geleden voelde ik me anders. Het was een mindere periode en ik speelde weinig. Maar ik heb geduld bewaard en nu speel ik wél. Dus ja, ik voel me een stuk beter.”

Door zijn doeltreffendheid lijkt Van Hooijdonk langzamerhand te stijgen in de pikorde. Afgelopen week werd compagnon in de voorhoede, Finn Stokkers, naar de kant gehaald terwijl hijzelf bleef staan. Terwijl trainer Ruud Brood er een week eerder voor koos Van Hooijdonk ondanks wat kramp in de kuit niet te wisselen. Dat betaalde zich uit met een late treffer. ,,Hij (Brood, red.) heeft vertrouwen en weet dat ik op ieder moment een goal kan maken. Hij weet dat als ik de kans krijg, ik vaak scoor. Er straalt vertrouwen uit dat hij me dan ook laat staan.”

Quote

Hij weet dat als ik de kans krijg, ik vaak scoor. Er straalt vertrouwen uit dat hij me dan ook laat staan.

Van Hooijdonk over het vertrouwen van trainer Ruud Brood

Zingen op de B-Side

Sydney van Hooijdonk juicht voor de B-Side na zijn winnende goal tegen Excelsior.
Volledig scherm
Sydney van Hooijdonk juicht voor de B-Side na zijn winnende goal tegen Excelsior. © BSR Agency

Bij het laatste onderlinge treffen tussen NAC en NEC (2017) stond er een plaats in de eredivisie op het spel. NAC won destijds dankzij een late goal van Cyriel Dessers. Van Hooijdonk beleefde het vanaf de tribune. ,,Ik weet het nog. Het was een beetje zomer, het zonnetje scheen. Ik stond op de B-Side. NEC was beter, maar vanaf de zestigste minuut was het zingen, zingen, zingen. Dat was geweldig. Hopelijk kan ik dat morgen vanaf het veld ervaren, zodat we de periodetitel grijpen.”

De doelstelling is niet direct behaald bij het grijpen van de periodetitel, maar Van Hooijdonk beseft dat het prettig is om hem direct te grijpen. ,,Voor ons is het niet het hoofddoel, maar het is wel een prijs. Je kan het vieren. Het is nog niet wat we willen, maar de supporters zien zo wel dat we met iets moois bezig zijn.”

Hooggespannen verwachtingen

Ondanks dat de verwachtingen hooggespannen zijn - het Rat Verlegh Stadion is bijna uitverkocht - waarschuwt de goaltjesdief voor de tegenstander. ,,Ik merk dat mensen denken dat we al gewonnen hebben. Maar NEC is een taaie ploeg. We moeten op ons best zijn. Lukt dat, dan denk ik dat we ze verslaan.”

Quote

Tegen Oss was ik dichtbij. Hopelijk gaat hij er vrijdag wel in.

Van Hooijdonk over de vrije trappen

Mocht het venijn hem wederom in de staart zitten en NAC een vrije trap krijgen, is het duidelijk wie achter de bal gaat staan. ,,Ik. Qua trap moet ik hem nemen. Daar ben ik eerlijk in. Tegen Oss (lat, red.) was ik dichtbij. Hopelijk gaat hij er vrijdag wel in.”

Van Hooijdonk juicht na zijn eerste treffer in het betaalde voetbal.
Volledig scherm
Van Hooijdonk juicht na zijn eerste treffer in het betaalde voetbal. © BSR Agency

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen