Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Van Boekel fluit kraker tussen PEC Zwolle en NAC

Pol van Boekel is zaterdag eindverantwoordelijke bij de kraker tussen nummer vijftien PEC Zwolle en nummer zeventien NAC. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt. 

Van Boekel krijgt Dave Goossens en Rogier Honig als assistenten, Ingmar Oostrom is vierde official. Videoscheidsrechter Laurens Gerrets kijkt vanuit Zeist mee, vergezeld door assistent Bas van Dongen. 

Het is de tweede keer dat Van Boekel de leiding heeft over een wedstrijd van NAC dit seizoen. Op 27 oktober floot hij het treffen tussen ADO Den Haag en NAC (1-1). Hij had toen aan twee gele kaarten genoeg.

  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.