Volledig scherm
Nick Olij in gesprek met teleurgestelde supporters in Helmond vrijdagavond. © BSR Agency

Valse start NAC in 2020, gat met FC Volendam en De Graafschap wordt groter

De bloedeloze 0-0 tegen Helmond Sport is niet zonder consequenties gebleven. Want hoewel ook Excelsior zijn hoofd stootte, 1-1 bij hekkensluiter FC Dordrecht, en Go Ahead Eagles en Almere City elkaar in balans hielden zondagmiddag, heeft NAC een slechte beurt gemaakt bij de hervatting van de competitie. 

Door de overwinningen van De Graafschap en FC  Volendam is het gat met de nummers 3 en 4 opgelopen tot vijf punten. De bovenste twee ploegen promoveren rechtstreeks, Jong Ajax wordt gemakshalve niet meegerekend omdat beloftenteams voor spek en bonen meedoen. 

Wat het extra pijnlijk maakt, is dat uitgerekend Ralf Seuntjens, die dolgraag naar NAC wilde komen afgelopen zomer maar nul op het rekest kreeg van technisch directeur Tom Van Den Abbeele, de Superboeren in de blessuretijd de drie punten schonk in een moeizaam treffen met Jong FC Utrecht. Het elfde doelpunt dit seizoen van de Bredase spits in dienst van De Graafschap.

Het Volendam van trainer Wim Jonk, dat 28 van de mogelijk 30 punten pakte in de laatste tien competitieduels, kreeg Cambuur in Leeuwarden knap op de knieën, 1-2. De winnaar van de tweede periode is samen met koploper Cambuur, Jong Ajax niet meegerekend, de best voetballende ploeg van de eerste divisie. 

Met uitwedstrijden bij Go Ahead Eagles, Excelsior, Jong Ajax, NEC en Cambuur van 24 januari t/m 13 maart staat NAC voor de loodzware opgave om de kloof met de bovenste ploegen te verkleinen. Op 6 en 17 april wachten dan de toppers met De Graafschap (uit) en FC Volendam (thuis). 

Volledig scherm
De stand in de Keuken Kampioen Divisie. © BN DeStem