Uitzinnige Van Hooijdonk overmand door emoties: ‘Deze zijn voor mijn opa’

videoDankzij een gouden wissel van Ruud Brood draaide NAC maandagavond een achterstand om op bezoek bij Jong AZ. Invaller Sydney van Hooijdonk werd door twee treffers de gevierde man (1-2). ,,Deze zijn voor mijn opa.”

De spits maakte zijn eerste treffers in het betaalde voetbal. Overmand door emoties deed het goudhaantje na de wedstrijd zijn verhaal. ,,Ik droomde afgelopen week al dat ik in de basisopstelling zou starten en twee keer zou scoren. Dat gebeurde echter niet. Dat het nu dan zo uitpakt, is echt een droom die nog veel mooier is. Ik zat net in de kleedkamer, maar het besef was er nog gewoon niet.”

Sydney van Hooijdonk is uitzinnig van vreugde na zijn winnende treffer.
Volledig scherm
Sydney van Hooijdonk is uitzinnig van vreugde na zijn winnende treffer. © BSR Agency

Ondanks zijn geringe speeltijd hunkerde Van Hooijdonk al een tijdje naar zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Via een rake kopstoot zette hij NAC op gelijke hoogte met de beloftenploeg. ,,Dan zie je dat die bal binnenvalt. Dan is er ontzettende blijdschap. Ik ben spits, ik scoorde in de jeugd heel veel. Nu wacht ik er al - ik weet niet hoeveel - wedstrijden op. Eindelijk is het zover. Ik ga een stuk lekkerder slapen.”

Enkele minuten later werd de avond nog mooier en werd het zelfs 1-2 dankzij Van Hooijdonk. Duidelijk is aan wie de treffers in Almere opgedragen worden, zijn onlangs overleden grootvader. ,,Deze zijn voor mijn opa. Dit is een gevoel wat ik niet kan omschrijven. Het is een jongensboek. In het eerste van NAC, mijn club, een wedstrijd omkeren en belangrijk zijn.”

Ook vader en clubicoon Pierre zag het vanaf de tribune gebeuren. De oud-international zal trots zijn op zijn zoon, denkt ook Sydney. ,,Een nababbeltje gaat er vanavond sowieso komen. Ik heb een hoop boze nababbeltjes gehad. Ik denk dat mijn pa vandaag wat blijer zal zijn.”

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3487 stemmen