Volledig scherm
Robin Schouten. © ANP Sport

Uitblinker Schouten kan stunt NAC nauwelijks bevatten: ‘Voorbeeld van cupfighters’

NAC zorgde woensdag voor een enorme verrassing door AZ uit de KNVB-beker te knikkeren en zo door te stoten naar de halve finale (1-3). Doelpuntenmaker Robin Schouten kan het nog nauwelijks bevatten: ,,We zijn echt het voorbeeld van cupfighters.”

Schouten miste in de openingsfase nog een opgelegde kans, maar maakte die misser ruimschoots goed door de assist voor de openingstreffer te verzorgen en later eigenhandig de voorsprong te verdubbelen. ,,Ik schrok een beetje van die gemiste kans, maar gelukkig is het helemaal goedgekomen. Die goal zat er lekker in. Ik dacht ik ga 'm geven aan Stokkers, maar iemand liep met hem mee en toen dacht ik: nu ga ik zelf.”

Bekijk hier de samenvatting van AZ - NAC

Het bleek de opmaat naar een onvergetelijke bekeravond voor NAC. Oussama Idrissi bracht de spanning nog even terug, maar Javier Noblejas maakte kort voor tijd aan alle onzekerheid een eind. ,,Lekker, ik kan niet anders zeggen. We weten echt niet wat er aan de hand is...”, stamelde de in Alkmaar geboren en getogen Schouten voor de camera van FOX Sports. 

‘Altijd een kans’

,,Je hebt altijd een kans. Ik denk ook dat de verschillen tussen de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie niet altijd heel groto zijn. Natuurlijk zit er een verschil tussen AZ en NAC, maar er is altijd een kans en we hebben er eigenlijk vanaf het begin in geloofd. En je ziet het, we zijn echt he voorbeeld van cupfighters.”

In de halve finale van de KNVB-beker neemt NAC het op tegen de winnaar van het duel tussen sc Heerenveen en Feyenoord.

Volledig scherm
Robin Schouten schreeuwt het uit. © ANP Sport
  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.