Volledig scherm
Mitchell van der Gaag is niet te benijden. © VI Images

Twijfelachtig clubrecord Van der Gaag, VVV voorbeeld dat NAC moet volgen

De vooruitzichten zijn niet bepaald gunstig te noemen als het gaat om het behoud van het eredivisieschap van NAC. De laatste zeven jaar overleefde niet een van de negen clubs met maximaal zeventien punten na 25 wedstrijden.   

VVV was in het seizoen 2010/2011 de laatste club die een dergelijk huzarenstukje wist te realiseren en uit geslagen positie, 16 uit 25, zich tegen alle verwachtingen in wist te handhaven in de eredivisie. Met een totaal van 21 punten finishten de Venlonaren als zeventiende en handhaafden zich via de nacompetitie.

Zaterdag tegen PSV kreeg NAC het overigens voor de tweede keer dit kalenderjaar voor elkaar om niet eenmaal op doel te schieten. Eerder overkwam de rode lantaarn dat ook in de uitwedstrijd met Willem II. De Bredase ploeg scoorde sowieso maar twee keer in de acht duels na de winterstop. 

16 nederlagen

Met de 2-0-nederlaag in Eindhoven evenaarde Mitchell van der Gaag een twijfelachtig clubrecord. Evenals Henk Wullems (1973/1974) staat hij na 25 wedstrijden op 16 nederlagen. De minste cijfers van alle trainers uit de NAC-geschiedenis gemeten na hun eerste 25 wedstrijden. 

‘Wij moeten keihard werken voor een doelpunt’