Volledig scherm
PREMIUM
Troyes-NAC krantenverslag in BN DeStem van maandag 29 juli © BN DeStem

Troyes-NAC, misschien wel de mooiste uitwedstrijd van allemaal: 'Ou est le middenstip?'

hup nacBREDA - ,,NAC had al bijna dertig jaar geen Europees voetbal gespeeld. We kenden de verhalen en waren hongerig dat zelf ook mee te maken", verklaart Jasper van Eck de massale volkstrek van NAC naar het Franse Auxerre. 

Het is 27 juli 2002, Stade Abbé Deschamps. NAC speelt hartje zomer in de derde voorronde van de Intertoto Cup tegen Troyes, dat dan haar eigen stadion verbouwt. Voor 3.133 toeschouwers, van wie 1.100 uit Breda.

  1. Verlanglijstjes Sinterklaas van kinderen staan vol door Youtubereclames: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

    Verlang­lijst­jes Sinter­klaas van kinderen staan vol door Youtubere­cla­mes: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - Waar de jeugd vroeger voor de feestdagen nog met smart uitkeek naar de dikke catalogussen van speelgoedwinkels en hun keuzes baseerden op de tv-reclames die ze langs zagen komen, lijkt Youtube nu de grootste bron van inspiratie. De absolute trend van dit jaar: slijm. Kant-en-klaar, of een pakketje om het zelf te maken. Bij speelgoedwinkels vliegen ze als Sinterklaascadeaus als warme broodjes over de toonbank.

In samenwerking met indebuurt Breda