Ruud Brood weet nog niet of hij bij NAC blijft.
Volledig scherm
Ruud Brood weet nog niet of hij bij NAC blijft. © VI Images

Trainer Brood: ‘Ik weet voor mezelf wat ik wil. Het is aan de club wat ze doen’

pollRuud Brood liet zondag direct na de degradatie in het midden of hij met NAC doorgaat in de eerste divisie. ,,Ik weet voor mezelf wat ik wil. Het is aan de club wat ze doen. Ik was en ben trots dat ik voor NAC mag werken."

De trainer zal de komende tijd in gesprek gaan met de net aangestelde directie om te horen wat de te varen koers is. ,,Ik was graag met de club doorgegaan in de eredivisie. Er zijn nog heel veel vragen. Wat doet degradatie met de spelersbegroting? Ik weet wat er nodig is voor de eerste divisie. Ik ben benieuwd hoe zij dat allemaal zien en wat hun ideeën zijn. Bij mijn aanstelling heb ik bewust niet gesproken over volgend seizoen omdat ik de focus op de laatste acht wedstrijden wilde houden. De mogelijkheid en noodzaak was er ook niet om verder te kijken dan dat." 

Hard gelag

Doodziek is Brood van de degradatie na een bemoedigend begin tegen VVV (1-1) en Excelsior (1-2-zege) gevolgd door een reeks van een punt uit vijf duels met Heracles (1-0), FC Emmen (1-1), Fortuna Sittard (2-1), Feyenoord (0-4) en Heerenveen (2-1). ,,Als het niet lukt, doet dat zeer. Het is een hard gelag dat een club als NAC afdaalt naar de eerste divisie. Triest en treurig voor de supporters. De twee nieuwe directeuren moeten een goed beleid gaan neerzetten. Dat zal niet makkelijk zijn, is mijn ervaring."

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8726 stemmen

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen