Ruud Brood
Volledig scherm
Ruud Brood © BSR Agency

Trainer Brood appelleert aan het eergevoel van de NAC-spelers

VOORBESCHOUWING,,Ik neem aan dat spelers een bepaald eergevoel hebben”, zegt Ruud Brood vooruitblikkend op het duel NAC - PEC Zwolle van woensdagavond. ,,Ook richting het publiek moeten we trachten om het zo goed mogelijk te doen. Dat de spelers daar in ieder geval de energie voor hebben.”

De trainer van de zondag gedegradeerde Bredase club zag Paolo Fernandes maandag al terugvliegen naar Spanje. ,,Dat begreep ik gisteren van de technisch directeur. Paolo maakte weinig deel uit van de wedstrijdselectie. Dat is zo besproken en die is dan gevlogen, oke dan. Dat is niet aan mij, hoewel ik daar een vrij duidelijke mening over heb. De rest is nog binnenboord.”

NAC mist tegen PEC Zwolle verdediger Daan Klomp en aanvaller Gervane Kastaneer vanwege aanhoudend blessureleed. De winteraanwinsten Dorian Dervite en Sullay Kaikai werden zondag in Heerenveen om tactische redenen buiten de selectie gehouden. ,,We hebben genoeg aanvallers op de bank”, zei Brood over de absentie van Kaikai.

De voor de laatste acht wedstrijden aangestelde trainer spreekt zijn verbazing uit over de gelatenheid binnen de club. ,,Hoe bereid je je voor in de laatste weken? Het is niet alleen aan de spelers, maar in zijn totaliteit. Welke voorwaarden worden door de organisatie gecreëerd om er alles aan te doen? Dat is bij een aantal mensen een beetje blijven liggen. In slechte tijden wil de een meer gaan doen, omdat het niet goed gaat. De ander denk zoiets van: Laat lekker gaan, het zal wel. Zo zit ik niet in elkaar.”

Mogelijke opstelling
Van Leer; Karami, Koch, Palmer-Brown, Leigh; Kali, Damen; Rosheuvel, Lundqvist, El Allouchi; Korte.
Afwezig: Kastaneer, Klomp, Fernandes (vertrokken), Verschueren (knie), Mühren (voet), Sporkslede (achillespees) en Schoofs (enkel).

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen