Volledig scherm
Tom van den Abbeele. © BELGA

‘Tom van den Abbeele nieuwe technisch manager NAC’

De 39-jarige Tom van den Abbeele, momenteel in dienst van Sint-Truiden, wordt de nieuwe technisch manager van NAC. Dat bevestigen meerdere goed ingevoerde bronnen in België en Nederland. 

Op de vraag of NAC rond is met een Belgisch technisch manager uit de Jupiler Pro League, antwoordde interim-directeur Nicole Edelenbos dinsdagmiddag nog dat ze daar niks over zegt. Wel sprak ze de verwachting uit deze week een nieuwe technisch manager te presenteren. Verschillende bronnen weten echter te melden dat NAC meerdere gesprekken heeft gevoerd met Tom van den Abbeele en dat beide partijen tot een akkoord zijn gekomen over de arbeidsvoorwaarden. 

De Belgische sportief directeur van Sint-Truiden staat in zijn land te boek als een gedreven en talentvol manager met oog voor jonge spelers. Mensen die met hem hebben samengewerkt spreken vol lof over hem. In maart 2018 werd Van den Abbeele naar STVV gehaald door de nieuwe Japanse eigenaren. In de reguliere competitie eindigde Sint-Truiden op de zevende plaats en miste op twee punten plaatsing voor de play-offs om het kampioenschap.

Als de laatste formaliteiten zijn afgerond zal de ambitieuze Van den Abbeele worden gepresenteerd als de man die NAC de komende jaren in sportief rustiger vaarwater moet brengen. Bijna zes maanden na het op non-actief stellen van Hans Smulders en met een technisch hart als ter overbrugging heeft de hekkensluiter van de eredivisie eindelijk een technisch manager gevonden.