Volledig scherm
Archiefbeeld Tim Gilissen. © roy lazet

Tim Gilissen (NAC) slaagt voor cursus en mag zich 'Hoofd Opleidingen' noemen

Tim Gilissen heeft woensdag zijn diploma ontvangen voor het succesvol afronden van de KNVB-opleiding 'Hoofd Opleiding Pro', meldt de voetbalbond. De oud-voetballer, die in de periode 2007-2014 voor NAC speelde, is sinds 2015 samen met Eric Hellemons verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van de Bredase club.

Hellemons is bij NAC Hoofd Jeugdopleiding en richt zich op het voetbalgedeelte, Gilissen is Manager Jeugdopleiding en houdt zich bezig met de meer operationele en beleidsmatige zaken, maar mag zich nu evenals Hellemons Hoofd Jeugdopleidingen noemen. Wat overigens niet betekent dat dat ook in de praktijk wordt gebracht.

Nadat Gilissen in 2014 op 32-jarige leeftijd zijn profcarrière beëindigde, was hij korte tijd drie dagen in de week in dienst van de KNVB voor de stichting 'Meer dan Voetbal' met als doel de maatschappelijke kracht van het voetbal in te zetten in de maatschappij. Een functie die voortvloeide uit het gegeven dat hij in 2012 was uitgeroepen tot ‘Maatschappelijk Speler van het Jaar’. Gilissen werd destijds een voorbeeldfunctie genoemd en een rolmodel voor de jeugd. Voor zijn afgeronde HBO-studie Management, Economie en Recht schreef hij een scriptie waarin hij onderzocht hoe betaald voetbalclubs zich beter en efficiënter kunnen inzetten om hun maatschappelijke doelen te bereiken.  

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement