Volledig scherm
Elftalfoto NAC zonder de broers Ilic en proefspeler Kudimbana die op het punt staat een contract te tekenen. © Maurice van Steen/NACMedia

Teamfoto NAC zonder de broers Ilic en Kudimbana en met Kali

Zestien veldspelers, drie keepers en elf mensen van de begeleidingsstaf gingen donderdagmiddag op de NAC-teamfoto seizoen 2019/2020. Opvallendste gezichten: Wout Neelen en Anouar Kali. Opvallendste afwezigen: Ivan en Luka Ilic en Boris Kudimbana. 

Voor de Ilic broers geldt dat zij geen oefenwedstrijden mogen spelen én niet op de officiële teamfoto kunnen totdat ze in het bezit zijn van een werkvergunning om als Servische ingezeten in Nederland arbeid te verrichten. Boris Kudimbana staat op het punt om een contract te tekenen, de gesprekken tussen de Belgische spits en de Bredase clubleiding bevinden zich in de afrondende fase. Het lijkt erop dat na het weekend witte rook uit de NAC-schoorsteen komt, net te laat voor Kudimbana om op de foto te gaan.

Damen en Kapuadi

Grad Damen ontbrak eveneens op de fotopersdag, omdat hij de status van proefspeler heeft. Verder ook geen Steve Kapuadi. De Fransman viel in tegen Kortrijk, had een basisplaats in het duel met Lokeren, maar is afhankelijk van AA Gent dat een fikse opleidingsvergoeding verlangt van NAC voor de twee jaar dat hij bij de Belgen in het beloftenteam heeft gespeeld. De verdediger valt daarom in de categorie proefspeler. 

De contractloze tiener Wout Neelen, hij maakt deze voorbereiding een stabiele indruk, had wel het voorrecht om op de jaarlijkse teamfoto te gaan. Evenals Anouar Kali; de middenvelder deed nog geen groepstraining mee omdat hij na de zomerstop allesbehalve fit is teruggekeerd. Vanwege zijn doorlopende contract, tot medio 2021, heeft toch een plekje op de teamfoto gekregen.

Afwezig in Zundert waren verder: Jurich Carolina, Marwin Reuvers en Bodi Brusselers: het drietal mag zoals bekend (op huurbasis) vertrekken. 

Hoogstwaarschijnlijk wordt na het sluiten van de transfermarkt op 2 september een nieuwe en geactualiseerde teamfoto van het seizoen 2019/2020 gemaakt.

Teamfoto NAC

Bovenste rij vlnr: Ben van Bilzen (materiaalman), Frank Gommers (materiaalman), Jethro Mashart, Jordan van der Gaag, Sem Custers, Nick Olij, Bart Verbruggen, Wout Neelen, Pele van Anholt, Pleun van Ginneken (bewegingswetenschapper), Chris van der Veeken (verzorger).

Middelste rij: Jelle ten Rouwelaar (keeperstrainer), Robin Adriaenssen (fysiek trainer), Anouar Kali, Joshua Bohui, Sydney van Hooijdonk, Andrija Filipovic, Jan Paul van Hecke, Yassine Azzagari, Sjoerd den Dekker (fysiotherapeut), Remie Blom (fysiotherapeut). 

Onderste rij: Nacho Monsalve, Arno Verschueren, Finn Stokkers, Regilio Vrede (assistent), coach Ruud Brood (hoofdtrainer), Willem Weijs (assistent), Mounir El Allouchi, Robin Schouten, Roger Riera.