Spandoek bij PEC - NAC
Volledig scherm
Spandoek bij PEC - NAC © BN DeStem

Supporters NAC laten afkeer blijken met spandoeken: ‘Jullie zijn echt te goed voor de KKD, dus rot maar op’

Op niet mis te verstane wijze hebben de supporters van NAC hun grote afkeer laten blijken van de huidige selectie. ’Jullie zijn echt te goed voor KKD, dus rot maar op’ is op een spandoek te lezen halverwege de eretribune.

De wedstrijd NAC - PEC Zwolle woensdag (19.30 uur) staat in het teken van het afscheid van het slechtste seizoen ooit in de eredivisie. Zo maakte de topscorer van de eredivisie Luuk de Jong in zijn eentje bijna evenveel goals (28) als alle spelers van NAC (29) bij elkaar, verloor de Bredase club 21 van de 33 wedstrijden en is het tot een duel voor het einde blijven steken op minste puntentotaal ooit: 22 punten. In het laatste seizoen (1998/1999) dat NAC achttiende en laatste werd, eindigde het met 23 punten.

In het Rat Verlegh Stadion kwam NAC dit seizoen tot achttien doelpunten, het minste van alle eredivisieclubs in thuiswedstrijden. Sinds het seizoen 1975/1976 maakte NAC nimmer minder dan negentien doelpunten in Breda, destijds waren het er zeventien. Twee andere spandoeken in het stadion zeggen alles: ‘Degraderen met PEC en veren’ en ‘Kali etc, mag ik je contract verscheuren. doeslief

Spandoek bij PEC - NAC
Volledig scherm
Spandoek bij PEC - NAC © BN DeStem

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen