Volledig scherm
Woede bij de NAC-supporters na het duel tegen De Graafschap. © BSR Agency

Supporters hekelen ‘inspiratieloos’ en ‘onherkenbaar’ NAC en eisen acuut gesprek met clubeigenaren

NAC staat in brand. De club verloor afgelopen weekend kansloos op bezoek bij concurrent De Graafschap (3-0). Daardoor kwam de ploeg van hoofdtrainer Mitchell van der Gaag, die het flink moet ontgelden, op de laatste plaats in de rangschikking van de eredivisie terecht. Vooral de manier waarop leidde tot woede bij de achterban.

Een onherkenbaar elftal, een wanhopige technische staf en een stuurloze organisatie. Dat is de conclusie na de vernedering op De Vijverberg. Dat het beleid van de Bredase club, waarvoor de supporters een diep gevoel van onvoorwaardelijke liefde koesteren, geen enkele lijn kent, zorgt voor grote frustratie. Via een gezamenlijk statement eisen de Supportersvereniging, de Stichting Breda Loco's, Stichting Vak G, Fr0nt76 en de Clubraad uitleg van de eigenaren van de club over de gang van zaken binnen de organisatie.

Gesprek

In het statement verklaren de supporters pijn te voelen omdat hun clubkleuren en hun trots te grabbel wordt gegooid door ‘gasten die het niet uit lijkt te maken waar ze voetballen'. Daarnaast wordt de technische staf verweten wanhoop en frustratie uit te stralen en geen verantwoordelijkheid te nemen. Volgens de supporters lijken de posities in de technische staf onhoudbaar te worden. Pierre van Hooijdonk gaf zondagavond bij Studio Voetbal nog expliciet aan dat de positie van hoofdtrainer Van der Gaag niet ter discussie stond. Daarnaast antwoordde het lid van het technisch hart volmondig ‘Ja’ op de vraag of NAC het vege lijf nog kon redden. 

Het gesprek met de eigenaren moet op zeer korte termijn plaatsvinden, als het aan de supportersorganisaties ligt. Zij zouden dan een plan moeten tonen, waarop de toekomst van NAC in de eredivisie gewaarborgd wordt.