De trouwe aanhang van NAC Breda, bij de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Degradatie een feit.
Volledig scherm
PREMIUM
De trouwe aanhang van NAC Breda, bij de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Degradatie een feit. © BSR Agency

Supporters aan het woord: Als ’t maar geen lange zit wordt, in die Keuken Kampioen Divisie

InterviewNog één potje te gaan, vanavond tegen PEC Zwolle. Voor de bühne. De Yellow Black Army zwaait onder een Amstel-biertje de spelers uit op weg naar de Keuken Kampioen Divisie. Een stap terug. Wat betekent dat voor de aanhang, voor het gevoel in de stad? Het gruwelbeeld: de jaren tachtig toen NAC Breda lang moest ploeteren in de Eerste Divisie om weer boven te komen. Als het maar geen lange zit wordt...

Er is nu een recordaantal van 15.563 seizoenskaarthouders, op een stadion met 19.000 zitplaatsen. Hou je dat vol? Jasper Saeijs, manager marketing en communicatie: ,,De vraag is hoeveel mensen de club trouw blijven. Kijkend naar het verleden, zijn dat er heel wat. Maar het aantal seizoenskaarthouders zal uiteraard iets zakken, naar zo’n 10.500 kaarthouders. Vergelijkbaar met de degradatie in 2015 (tot en met seizoen 2016-2017 red.). Maar we zien ook dat het allemaal niet vanzelfsprekend is, die trouw. Het is aan ons om er voor te zorgen dat de liefde voor de club behouden blijft. Die bal ligt bij ons.” 

 1. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.
 2. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.

In samenwerking met indebuurt Breda