Volledig scherm
Robbie Heamhouts (rechts) probeert Thomas Enevoldsen van de bal te houden. © Pro Shots

'Studerende' Haemhouts wil langer blijven bij NAC

Als hij over anderhalf jaar uit zijn contract loopt, is hij 35 jaar. Toch sluit Robbie Haemhouts niet uit dat hij zijn carrière verlengt, mits zijn lichaam het houdt. Dat zei de middenvelder in Portugal waar NAC op trainingskamp is. 

Door een slepende achillespeesblessure speelde Haemhouts april 2017 zijn laatste wedstrijd voor NAC. Wat volgden waren acht maanden van vertwijfeling , onzekerheid en revalideren. Sinds kort hersteld en vol met ambitie om de tweede seizoenshelft een bijdrage te leveren aan het team. Ondertussen denkt hij na over zijn toekomst, omdat ook hij niet het eeuwige leven heeft. 

Haemhouts volgt via de spelersvakbond VVCS de eenjarige opleiding 'Personal Trainer' en zou daarnaast graag jeugdtrainer willen worden. ,,Dat is een interessante optie, daar denk ik inderdaad over na. In februari hoop ik mijn opleiding van de VVCS af te ronden. Ik ben nu met mijn scriptie bezig."

Jeugdtrainer

Verder is in 2016, het jaar dat Haemhouts transfervrij van Willem II overkwam en een driejarig contract tekende, met NAC gesproken over een functie in de jeugdopleiding als hij profvoetballer af is. ,,We hebben het erover gehad, maar er staat niks zwart op wit. Ik zou het graag willen, omdat ik een goed gevoel heb bij NAC en omdat het mijn club is. Ik heb hier in de jeugd gespeeld, ben later teruggekomen en woon al jaren in Breda. Een een-tweetje."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement