Volledig scherm
Stijn Vreven en Rob Penders onderwijzen de spelers. © Pro Shots

Sporkslede terug op het veld, Reuvers in de rol van García

De toegenomen onderlinge concurrentie is volgens Stijn Vreven het grootste winstpunt van het trainingskamp in Portugal. ,,Het niveau op de trainingen ligt hoger en ik heb nu een bredere selectie tot mijn beschikking. Daar worden wij als team sterker van.”

Daarbij noemt hij nadrukkelijk de namen van de volledig herstelde Karol Mets, Arno Verschueren en Thomas Agyepong die hem meer mogelijkheden geven om te variëren met zijn elftal. In hun slipstream bevinden zich Chiro Ntoko en Robbie Haemhouts. De twee doorstaan zonder al te veel problemen vrijwel alle trainingen, maar moeten eerst bij het tweede wedstrijdfit worden. Hun officiële rentree zal nog op zich laten wachten. Menno Koch volgt grotendeels een apart programma, de hervatting van de competitie lijkt voor hem te vroeg te komen.

Partijspel

Dat de zieke Fabian Sporkslede tijdelijk was afgehaakt, was vooral voor hemzelf behoorlijk vervelend. Want in tegenstelling tot de onomstreden Manu García, die de dagen in Portugal voornamelijk in bed doorbrengt, is het niet vanzelfsprekend dat Sporkslede een basisplaats heeft. Bij diens absentie gebruikte Vreven tijdens de oefensessies in Vilamoura veelvuldig de multifunctionele Arno Verschueren als rechtsback in een verdediging met verder Bart Meijers, Pablo Marí en Jose Angeliño. En niet James Horsfield om maar eens wat te noemen. Dat moet ongetwijfeld stof tot nadenken geven voor de Engelsman die in de zomer voor drie jaar tekende, maar sinds medio oktober niet meer in de plannen voorkomt van Vreven. Tegen FC Utrecht kreeg hij eind december een minuutje, daarvoor had hij een serie van negen wedstrijden nul komma nul speeltijd gekregen. 

Woensdagmiddag, op dag 5 van het trainingskamp, voegde Sporkslede zich weer bij de rest van zijn teamgenoten. Bij het grote partijspel kreeg hij direct een hesje en werd bij de basis ingedeeld. Vreven hield vast aan de elf waarmee hij tegen FC Utrecht de eerste seizoenshelft had afgesloten. Een uitzondering daargelaten: jeugdspeler Marwin Reuvers verving de grieperige Manu García op het middenveld.

Onder andere Verschueren, Mets, Agyepong, Haemhouts en Fernandes vormden de reserveploeg. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement