Bax met links Dogan en rechts Goudmijn.
Volledig scherm
Bax met links Dogan en rechts Goudmijn. © BSR Agency

Scheidsrechter Bax helpt NAC en trekt boetekleed aan: ‘Kan niks anders doen dan mijn fout toegeven’

Achteraf had het 0-1 voor Jong AZ  moeten zijn, beaamt Christiaan Bax. De scheidsrechter die NAC (3-1-overwinning op Jong AZ) vrijdagavond onbedoeld een handje hielp. ,,Ik kan niks anders doen dan mijn fout toegeven. Ik had graag het doelpunt toegekend, maar ik had al gefloten voor de bal in het doel lag, dus die mogelijkheid was er niet.

Bax voor de camera van FOX Sports over het merkwaardige moment in de zeventiende minuut van de wedstrijd: ,,Ik fluit eigenlijk al af voordat de bal in het doel valt. Ik volg de bal over links, op het moment dat de bal naar het midden gaat, valt mijn oog op de tweede bal die randje zestien het veld is ingegooid. Uit een reflex fluit ik af, omdat ik denk dat het het spel beïnvloedt. Vervolgens valt de bal in het doel en gaat het doelpunt niet door.”

De Alkmaarse treffer die volgt, wordt afgekeurd door Bax. ,,Beetje Pech. Niet leuk voor AZ en niet leuk voor mij. Ik heb begrip voor de emotie van de AZ-spelers, dat snap ik. Als voetbalsupporter vind ik de hele situatie vervelend.” Na het bekijken van de tv-beelden zoekt hij in de rust de kleedkamer van Jong AZ op om zijn fout toe te geven. ,,Ik vind het vervelend dat invloed van buitenaf de wedstrijd beïnvloedt. Daar baal ik enorm van.”

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (32%)
  • Per direct stoppen (68%)
746 stemmen