Volledig scherm
Ruud Brood ziet dat er nog werk aan de winkel is voor NAC. © BSR Agency

NAC zoekt op de markt rendement en creativiteit: ‘Iemand rond Stokkers die goals maakt’

Doelpunten heeft NAC nodig; scorende mensen, rappe flankspelers en creatieve geesten die anderen in kansrijke positie brengen. Dat is de voornaamste conclusie na de nederlagen tegen Lokeren (0-1) en Sparta (3-0) in vier dagen tijd.

Dat het verlies in Rotterdam zaterdag niet hoger uitviel, is toe te schrijven aan doelman Nick Olij die als enige overeind bleef. Zijn collega Tim Coremans uit Etten-Leur hoefde zijn armen amper te strekken en had evengoed een snipperdag kunnen opnemen. ,,Het is duidelijk dat er rendement en creativiteit aan de bal, zeker in aanvallend opzicht, moet bijkomen. Iemand rond Finn (Stokkers, red.) die ook goals kan maken”, zei trainer Ruud Brood over het gebrek aan stootkracht. ,,Op de zijkanten hebben we nog geen creativiteit, diepgang en snelheid. Daar kijken we ook naar. We zijn niet zover als Sparta dat we kunnen werken aan bepaalde posities. Achterin staat het al wel met Roger Riera, Nacho Monsalve en de keeper.”

Broos

Voorin is het broos. Linkspoot Andrija Filipovic zoekt op de rechterkant vaak de drukte op door de as in te penetreren, de technische Jordan van der Gaag is te flegmatiek, de fletse Joshui Bohui is een vraagteken, Mounir El Allouchi is vooral een dienstbare schakel en Luka Ilic is niet speelgerechtigd.

Meer smaken heeft de technische staf niet. Want Sydney van Hooijdonk en straks Boris Kudimbana, de medische keuring scheidt hem van een contract, zullen in beginsel niet snel aan de aftrap staan met Stokkers.

Brood denkt aan zeker drie nieuwe spelers. ,,We hebben aanvallende versterkingen voor de vleugels en rondom Finn nodig. We gaan de vierde week in en dan zou je willen dat er meer duidelijkheid komt richting bepaalde spelers.”

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen