Volledig scherm
© BSR Agency

Rosheuvel: drie degradaties met drie verschillende clubs in vier jaar tijd

Mühren, Kali, Te Vrede, El Allouchi, Rosheuvel, Korte, Koch, Leigh en Dervite hebben één ding gemeen: de degradatie met NAC is niet de eerste degradatie uit hun carrière.

De structureel geblesseerde Robert Mühren, de structureel onderpresterende Anouar Kali en de structureel niet mee verdedigende Mikhail Rosheuvel maakten afgelopen zondag niet voor het eerst mee dat ze degradeerden.

Datzelfde geldt voor clubtopscorer Mitchell te Vrede (tien goals), die in 2012 met Excelsior al eens een degratie meemaakte. Drie jaar later was Giovanni Korte een van de acteurs van het kortstondige avontuur in de eredivisie van FC Dordrecht, dat onderaan eindigde.

Mounir El Allouchi maakte in 2015 als bankzitter de dramatische degradatie van NAC mee toen het in de verlenging van de finale van de play-offs door Roda JC uit de eredivisie werd gekegeld. Menno Koch zat destijds als huurling in de lappenmand.

Vier keer

Zo bont als Rosheuvel maakte bijna niemand het in de historie van de eredivisie. De vleugelaanvaller degradeerde in 2016 met Cambuur en in 2018 met Roda JC, de tweede keer via de nacompetitie. De degradatie met NAC is zijn derde in vier jaar. Recordhouder in Nederland is Tim Bakens met vier degradaties; De Graafschap twee keer, RKC en Sparta.

Middenvelder Kali sloot in 2014 een naargeestig jaar bij Roda JC af met de achttiende plaats. Evenals Rosheuvel nam Kali de wijk uit Kerkrade. Kali keerde destijds terug naar FC Utrecht, Rosheuvel kreeg vorige zomer een driejarig contract in Breda. Overigens ontsprong ook hij in 2016 de neergang naar de eerste divisie door Cambuur in te ruilen voor Roda JC.

Toeschouwer

Volledig scherm
© VI Images

Van Robert Mühren is sinds begin maart niets meer vernomen. De huurling die een voetblessure heeft, zat onder Brood niet eenmaal bij de wedstrijdselectie en kan ondanks zijn beperkte bijdrage (377 minuten) zijn tweede opeenvolgende degradatie op zijn cv bijschrijven. Vorig jaar met Sparta via de nacompetitie, nu zag hij als toeschouwer vanaf de zijlijn hoe NAC eruit donderde.

In het buitenland finishte linksback Greg Leigh vorig seizoen met Bury als 24ste en laatste in de League One, het derde niveau in Engeland. De gehuurde mandekker Dorian Dervite degradeerde met Bolton Wanderers in 2016 uit de Championship.

Voor regelmatig blunderende keeper Benjamin van Leer is degradatie een noviteit; in 2017 bleef hij met Roda JC via een bloedstollende finale ten koste van MVV in de eredivisie. Iets wat hem bij NAC niet is gelukt.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen