Volledig scherm
Jeffrey van As. © BSR/Soccrates

Roda JC strikt voormalig NAC-man Jeffrey van As als technisch directeur

Jeffrey van As is de nieuwe technisch directeur van Roda JC. De voormalig speler, scout én technisch directeur van NAC tekent tot medio 2022 bij de Limburgse eerstedivisionist.

Van As (47) vertrok in december als manager voetbalzaken bij ADO Den Haag en vervulde die functie eerder ook bij NAC vanaf juli 2010 tot januari 2014. In Breda werd Van As, ondanks dat hij de club driemaal op rij met een dertiende plaats in de eredivisie hield, aan de kant geschoven toen de aandeelhouders de macht grepen. 

Na Van As flopten Graeme Rutjes en Hans Smulders als technisch directeur, terwijl Robert Maaskant noodgedwongen trainer en td was bij NAC. Ook dat bleek geen onverdeeld succes. Met Tom Van Den Abbeele zijn de Bredanaars aan hun vierde technisch directeur toe sinds Van As die donderdagochtend in Kerkrade wordt gepresenteerd. 

Roda Jc zat sinds vorig jaar zomer, na het vertrek van Harm van Veldhoven, zonder technisch directeur. De Limburgse club maakt een moeilijke periode door. Roda staat momenteel achttiende in de eerste divisie. Vorige week werd trainer Jean-Paul de Jong weggestuurd.