Volledig scherm
PREMIUM
Rob Penders. © Marcel van Dorst/Proshots

Rob Penders: ‘Het heeft mijn voorkeur om bij NAC te blijven’

Clubicoon Rob Penders, ruim tien jaar speler en bezig aan zijn vijfde seizoen als assistent-trainer, heeft een aflopend contract en kan zomaar aan zijn laatste maanden bezig zijn in Breda.

Of hij na de zomer voor NAC werkzaam is, durft hij niet te zeggen. Wat Rob Penders (43) wel zeker weet, is dat hij de cursus coach betaald voetbal wil volgen om het hoogste trainersdiploma te bemachtigen. Eind januari krijgt de assistent van Mitchell van der Gaag te horen of hij de strenge toelatingseisen heeft doorstaan. ,,Voor volgend seizoen heb ik geen contract, dat ligt nog open. Maar de cursus wil ik sowieso doen.”

  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.