Volledig scherm
De retroshirts zoals NAC die sinds deze week aanbiedt. © NAC

Retroshirts NAC vliegen de deur uit

BREDA - In samenwerking met het Bredase bedrijf COPA heeft NAC vandaag haar retrolijn gelanceerd. Het betreft een pilot, die vooralsnog populair lijkt. 

In samenspraak met het NAC-museum zijn de historische shirts uit het seizoen '81 / '82 -met Ton Lokhoff als boegbeeld- en ‘92 / '93 -met Gerard den Haan als boegbeeld- plus een jack uit '76/ '77 in de webshop geplaatst. 

Leden van de Club van 1912 kregen eind vorige week de eerste mogelijkheid, vandaag gevolgd door de seizoenkaarthouders. Als er vervolgens nog voorraad is, ligt de lijn vanaf zaterdag ook in de fanshop in het stadion. ,,Na de 1912-mailing was er al 15% op. Nu verkopen we er ook continu 10 tot 15 stuks per uur", weet scheidend commercieel manager Eric Matijsen.

Bescheiden lijn

,,De drie artikelen zijn in samenspraak gegaan met COPA en met het NAC Museum", legt Matijsen de keuzes uit. NAC heeft de merchandise geheel in eigen beheer, dus zijn ze met deze lijn bescheiden van start gegaan: in totaal zijn er 500 exemplaren. De twee shirts en het vest zijn leverbaar in vijf verschillende maten. Eigenlijk was het de bedoeling de retrolijn rond de feestdagen te starten, maar dit bleek niet haalbaar. 

Volledig scherm
Ton Lokhoff in actie namens NAC tegen Ajax (april 1982, 0-4). rechts Wim Kieft. © BN DeStem
Quote

Tegelijker­tijd is het ook best retro om zoiets ergens op te moeten halen, toch? Op die manier zien de supporters onze nieuwe fanshop bovendien

Eric Matijsen

,,Tegelijkertijd is dit juist een goede periode. De wedstrijdshirts zijn nagenoeg op, de winter is voorbij; dit is wel een periode dat je met iets nieuws komt. Maar volgend jaar is het wel de bedoeling dat we dit met de feestdagen doen.”

De shirts worden niet thuisbezorgd, maar dienen opgehaald te worden in de fanshop. De spullen worden immers in een speciale geschenkdoos gedaan die niet door de brievenbus past, wat dan ook extra kosten met zich meebrengt. ,,Tegelijkertijd is het ook best retro om zoiets ergens op te moeten halen, toch? Op die manier zien de supporters onze nieuwe fanshop bovendien", grijnst Matijsen subtiel.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8674 stemmen