Volledig scherm
Nigel Bertrams © Yadran Blanco

Rechtsback Bertrams: 'Ik zei tegen Paolo dat hij in mijn broekzak zou zitten'

videoEen ongebruikelijk beeld maandagmiddag in Vilamoura. Op dag 3 van het trainingskamp trok keeper Nigel Bertrams zijn handschoenen uit en werd na een snelle make-over omgetoverd tot rechtsback. En dat ging hem verrassend goed af, zo goed zelfs dat niet is uitgesloten dat hij in Portugal vaker gebruikt zal worden als verdediger.

,,Vorig jaar heb ik op trainingen ook soms rechtsback gestaan, dat ging toen best lekker. Ik had er daarom alle vertrouwen in vandaag”, zei Bertrams na de curieuze gedaanteverwisseling. ,,De trainer kwam een mannetje tekort, vandaar. Ik zei al tegen Paolo (Paolo Fernandes): ‘Kom maar op, je zit dadelijk in mijn zak’. Eerlijk gezegd vind ik het best leuk om de jongens een beetje gek te maken en te laten zien dat ik kan voetballen. In het begin waren ze nog voorzichtig en durfden ze mij niet in te spelen, maar toen ze zagen dat ik het bij de eerste ballen goed deed, kwamen meer ballen mijn kant op. Ik ben van alle markten thuis...”

Dat bij het partijspel niet Bertrams maar Mark Birighitti en Karol Niemczycki onder de lat stonden, was mede ingegeven door diens schorsing van zes wedstrijden. Daarvan heeft hij er inmiddels twee uitgezeten. Op 11 februari mag Bertrams het strafbankje verlaten, of hij zijn net verworven status als nummer 1 keeper van NAC dan terugkrijgt, ligt aan de prestaties van zijn concurrent Birighitti en in het verlengde daarvan de keuze die de technische staf maakt. ,,Tot die tijd kan ik allemaal maar keihard trainen.” 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement