Volledig scherm
© Toin Damen

Rat Verlegh Stadion in Breda rookvrij vanaf 2020

pollBREDA - In het Rat Verlegh Stadion in Breda mag vanaf het seizoen 2020/2021 nergens meer worden gerookt. Dat heeft NAC woensdag bekendgemaakt. 

De Bredase voetbalclub volgt daarmee de lijn van het nieuwe platform rookvrijestadions.nl, opgezet door de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie, in samenwerking met alle 34 betaald voetbalclubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij.

Poll

Een rookvrij stadion is goed nieuws

  • Eens, roken is en blijft ongezond (41%)
  • Oneens, wat een betutteling (59%)
1429 stemmen

Het is de bedoeling dat vanaf het seizoen 2020/2021 alle stadions in de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie rookvrij zijn. Bij een aantal clubs (Vitesse, Ajax en Almere City FC) mag al langer niet meer gerookt worden. Het  PSV-stadion wordt vanaf 1 juli dit jaar ook volledig rookvrij. In het Rat Verlegh Stadion is op dit moment het Familievak (F1) al rookvrij. 

NAC gebruikt seizoen 2019/2020 om zich aan te passen om tot een rookvrij stadion te komen. Vanaf medio 2020 geldt het rookverbod zodra het NAC-stadion wordt betreden: op alle tribunes, toiletten, horecapunten, trappen, businessruimtes, loges en skyboxen. Waar wél mag worden gerookt, is buiten het stadion.

De eredivisie, Keuken Kampioen Divisie clubs zijn zich ervan bewust dat handhaving op sommige plekken in de stadions lastig zal zijn. “Dat er een algemeen rookverbod komt in het betaald voetbal, is duidelijk. Het komend seizoen gaan we ons daar op voorbereiden. We beseffen dat niet alle supporters hier blij mee zullen zijn. Daarom communiceren we het nu al, zodat mensen er aan kunnen gaan wennen,” aldus een woordvoerster van NAC.  

In samenwerking met indebuurt Breda