Volledig scherm
Manu García viert in mei 2017 de promotie van NAC op de Grote Markt in Breda. © ron magielse / pix4profs

Promotieheld Manu García keert terug naar huis en tekent voor vijf jaar bij Sporting Gijon

De dribbelkoning die met zijn techniek, overzicht en balbehandeling een streling voor het oog is, heeft besloten dat het tijd is om terug naar huis te gaan. De 21-jarige Manu García heeft een vijfjarig contract getekend bij Sporting Gijon waar hij het grootste gedeelte van zijn opleiding genoot.

NAC zal de Spaanse middenvelder herinneren als de architect van de promotie in 2017 en het daaropvolgende lijfsbehoud in de eredivisie in een team met onder andere zijn landgenoten José Angeliño en Pablo Marí. Laatstgenoemde verbond zich onlangs voor drie jaar aan het Braziliaanse Flamengo, terwijl Angeliño voor ettelijke miljoenen door City is losgeweekt van PSV.

In anderhalf jaar (januari 2017 - juni 2018) speelde Manu García 58 wedstrijden voor NAC, daarin scoorde hij drie keer en gaf hij elf assist. Hoogtepunt was zonder twijfel de zinderende slalom tegen Heracles op 7 februari 2018 waarbij hij vier tegenstanders degradeerde tot figuranten en de bal beheerst in het net deponeerde. De lieveling van het Bredase publiek kwam het afgelopen jaar op huurbasis voor Toulouse uit. 

Manchester City haalde García in 2014 op in Gijon, vijf jaar later heeft de spelmaker zich weer herenigd met zijn jeugdliefde. Sporting Gijon is een traditierijke club in Spanje met het oudste stadion (El Molinón, 30.000 plaatsen) van het land en de ambities om komend seizoen uit de Segunda División te promoveren naar het hoogste niveau. De komst van García heeft veel losgemaakt bij de slapende reus uit Asturië. 

Volledig scherm
García. © ©Toin Damen

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen