Volledig scherm
Rat Verlegh Stadion. © Marcel van Dorst

‘Overname NAC niet meer aan de orde op dit moment’

Na haar maanden als interim-directeur (januari, februari en maart) werd Edelenbos in juni naar voren geschoven als interim-voorzitter van de raad van commissarissen, omdat voorzitter Joost Gielen en commissaris Joost van Mierlo aftraden. 

,,Aanvankelijk ben ik gevraagd om de nieuwe rvc-voorzitter te worden. Dat wilde ik niet omdat ik zelf de directie heb aangesteld. Om in de afgelopen periode zonder voorzitter te zitten, was niet gelukkig geweest. Daarom heb ik het wél tijdelijk gedaan. Mijn belangrijkste doel was een opvolger voor mezelf en andere leden te vinden. We weten wie er komt. Het gaat om formaliteiten. Het klopt dat Robert Coppens de enige is die blijft, omdat hij er nog maar een jaar zit en kort deel heeft uitgemaakt van de vorige rvc. Ik heb inderdaad gesproken met John Peek, ik heb hem hoog zitten en ken hem uit het verleden. Het was niet voor de rvc. Meer een adviseurschap rond het technisch hart. Dat ambieert hij niet.”

Commercie

Tenslotte heeft Edelenbos zich naar eigen zeggen ook beziggehouden met de opvolger van commercieel manager Eric Matijsen die per 1 oktober vertrekt, hoewel hij zelf ook enkele namen aandroeg. ,,Met de benoemde directie vonden wij als rvc en aandeelhouders dat wij wat tips konden geven, meedenken, adviseren en klankborden. Zou Luuc Eisenga hier een jaar hebben gezeten en van de hoed en de rand hebben geweten, was het anders geweest.”

Als Edelenbos weg is uit Breda, blijft ze de drie clubeigenaren bijstaan in het geval een potentiële koper zich meldt om de aandeelhouders uit te kopen. Het collectief ‘Hart voor NAC’, dat een veel te laag bod deed, is niet meer actueel. ,,Een overname speelt op dit moment helemaal niet. Alles wat interessant was, is niet meer aan de orde. Zodra de aandeelhoudersvergadering is uitgeschreven en alle rvc-leden zijn voorgedragen, zit mijn taak erop bij NAC.”