Volledig scherm
Rob Penders © Pro Shots

Ontspannen Penders heeft geen haast om hoofdtrainer te worden

Omdat Stijn Vreven de eerste dagen van het trainingskamp in het zonnige Vilamoura ziek binnen bleef, was de regie in handen van Rob Penders. De oud-verdediger van NAC die in een decennium bijna driehonderd wedstrijden speelde voor de Parel van het Zuiden. ,,Het is niet ineens anders dan anders. Zoals altijd hebben we samen de trainingen voorbereid. Normaal pak ik een deel, nu doe ik de hele training. Dat is het grootste verschil. We moeten het niet overdrijven.

Sinds 2015 diende Penders als assistent van Robert Maaskant, Marinus Dijkhuizen en nu Vreven. Ambities om op korte termijn ergens hoofdtrainer te worden, heeft de 42-jarige Roosendaler niet. Dat zei hij zondagmiddag. ,,Na dit seizoen heb ik nog een contract voor een jaar. Daarna wil ik mijn hoogste trainersdiploma halen. Dan zijn we 2,5 jaar verder. Dan pas zou ik zelfstandig willen werken. Ik heb nu de mogelijkheid om geregeld in de keuken te kijken bij Manchester City en recentelijk heb ik dat bij Hoffenheim via Alfred Schreuder (speelde jarenlang met Penders samen in Breda) ook gedaan.”

De verwachting is dat Penders volgende week zaterdag in Zwolle voor de tweede keer dit seizoen, eerder Excelsior-thuis (3-1-zege), een wedstrijd van NAC als interim-trainer leidt. Dinsdag 16 januari dient de beroepszaak van Vreven, de eis is drie wedstrijden waarvan een voorwaardelijk. ,,Het zal voor mij geen nieuwe ervaring meer zijn, misschien breng ik wel een beetje geluk net als tegen Excelsior.” Penders is relaxed en kijkt naar de zon die zijn witte gelaat verwarmt. ,,Dit is toch heerlijk?”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement