Nick Olij hield vijf keer zijn doel schoon tijdens de eerste periode.
Volledig scherm
Nick Olij hield vijf keer zijn doel schoon tijdens de eerste periode. © BSR Agency

Onderscheiding voor sta-in-de-weg Olij: NAC-doelman verkozen tot beste keeper eerste periode

Na het winnen van de periodetitel is de Nick Olij bekroond met een individuele prijs. De doelman van NAC is verkozen tot ‘Beste Keeper’ van de eerste periode. Voor de categorie ‘Beste Speler’ waren geen veldspelers van de koploper genomineerd.

Olij maakte tijdens zijn eerste periode in dienst van de Bredanaars indruk. In slechts negen wedstrijden hield de opvolger van Benjamin van Leer liefst vijf keer zijn doel schoon. De aanvalslinies van FC Dordrecht, Cambuur, Jong FC Utrecht, TOP Oss en NEC liepen zich stuk op de goalie. Daarnaast onderscheidde Olij zich zeker in duels met de laatste twee opponenten door op cruciale momenten reddend op te treden en punten te pakken voor zijn team.

De doelman was samen met drie collega's genomineerd voor de eervolle onderscheiding. Olij had concurrentie van Hidde Jurjus (De Graafschap), Fabian de Keijzer (Jong FC Utrecht) en Sonny Stevens (Cambuur). 

Viermaal scheepsrecht

Afgelopen seizoen rook Olij als keeper van TOP Oss al meerdere malen aan de onderscheiding. Drie periodes ontving hij een nominatie, maar telkens ging een collega er met de prijs vandoor. Enkel de vierde en laatste periode werd Olij niet uitverkoren tot een plaats op de shortlist, maar toen stond de doelman aan de kant met een gebroken arm.

Overigens zag ook de Bredase achterban dat Olij een cruciale rol vertolkte in de verovering van de periodetitel. Van de ruim tweeduizend stemmen op de poll ‘Welke NAC-speler was de uitblinker van de eerste periode?’, ging ongeveer de helft naar de doelman. Na een aantal magere jaren onder de Bredase lat lijkt Olij eindelijk het slot op de deur waar men in Breda zo naar snakte. 

Ook goudhaantje Sydney van Hooijdonk bleek overigens populair. De spits ontving veel lof na zijn belangrijke treffers tegen Jong AZ, Excelsior en NEC. De doorgebroken Van Hooijdonk werd na Olij het best beoordeeld door de achterban.

Poll

Welke NAC-speler was de uitblinker van de eerste periode?

  • Nick Olij (49%)
  • Roger Riera (2%)
  • Ivan Ilic (7%)
  • Sydney van Hooijdonk (37%)
  • Iemand anders (5%)
2223 stemmen
Nick Olij tilt het kampioensschild van de eerste periode de lucht in.
Volledig scherm
Nick Olij tilt het kampioensschild van de eerste periode de lucht in. © BSR Agency

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3496 stemmen