Volledig scherm
Roger Riera bedankt het publiek na de derde zege dit seizoen © BSR Agency

Nooit eerder won NAC de eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen

De overwinning van NAC op Cambuur vrijdagavond gaat de boeken in. Nooit eerder won de Bredase ploeg in de eerste divisie of eredivisie zijn eerste drie competitieduels.

Dat blijkt uit cijfers van statistiekenbureau Gracenote. Sinds de invoering van het betaalde voetbal, in alle jaren dat NAC uitkwam in de eerste divisie of in de eredivisie, is de ploeg er niet in geslaagd de eerste drie competitiewedstrijden te winnen. Dat lukte dus vrijdagavond voor het eerst. 

De Parel van het Zuiden won twee weken terug de openingswedstrijd in en tegen Dordrecht (0-2). Vorige week werd Helmond Sport overtuigend verslagen (5-1). Vrijdag was NAC dankzij een rake kopbal van Ivan Ilic te sterk voor Cambuur (1-0). De ploeg van Ruud Brood krijgt vrijdag 30 augustus in Volendam de kans om de historische succesreeks te verlengen. 

Bekijk hier het interview met Ivan Ilic na NAC - Cambuur:

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.