Volledig scherm
Vlnr. Thierry Ambrose, Pablo Marí en Paolo Fernandes. © Pro Shots

Niks nieuws onder de zon, rustigste trainingskamp in jaren voor NAC

VIDEODe koffers zijn gepakt, de Portugese zon is vaarwel gezegd. Het rustigste trainingskamp sinds mensenheugenis zit erop voor NAC. Een wanklank viel er niet te horen, terwijl trainer Stijn Vreven zichtbaar opknapte in Zuid-Europa en een handvol geblesseerde spelers zag terugkeren.

Geen tussentijdse versterkingen, geen proefspelers, geen oefenwedstrijd, geen trainers of technisch directeuren die vlak voor vertrek zijn aangesteld, geen nieuwe algemeen directeur die is doorgeschoven of een raad van commissarissen die is ontmanteld; niets van dat alles bij NAC. In Vilamoura verstreken de dagen als kabbelend water in een beekje.

Verveling

Donderdagavond hadden spelers en technische staf een diner met een deel van de ingevlogen businessclub, waarna de spelers de vrijheid kregen om een bezoekje te brengen aan Faro, de grootste stad in de Algarve. Vrijdagochtend volgde een laatste lichte sessie (voetvolley) op het complex van Brown Sports Club. In de loop van de middag gaf de Bredase afvaardiging haar geld uit in een lokale shoppingmall om vervolgens om zeven uur ’s avonds op het vliegtuig naar Nederland te stappen. Daarmee kwam een einde aan het zevendaags verblijf in het kunstmatig aangelegde dorpje Vilamoura, bekend om de uitstekende golfbanen, waar buiten de dagelijkse trainingen weinig tot niets gebeurde. 

,,Een trainingskamp is voor een team goed om naar elkaar toe te groeien. De verveling heeft niet toegeslagen, dit was precies genoeg", zei Fabian Sporkslede die de eerste drie dagen vanwege griep op bed lag. Of zoals Robbie Haemhouts donderdag zei: ,,Ik heb lang in Oss gerevalideerd, veel van de jongens zijn nieuw ten opzichte van vorig jaar. Voor mij was dit een prima gelegenheid om iedereen beter te leren kennen."

Quote

Een trainings­kamp is voor een team goed om naar elkaar toe te groeien. De verveling heeft niet toegesla­gen, dit was precies genoeg

Sporkslede

Eerste keer

Zaterdag en zondag zijn de spelers vrij, behoudens Manu García en Sporkslede die een aangepast trainingsschema volgen omdat ze zeker de helft van de week ziek zijn geweest. Maandag komt iedereen weer bijeen om toe te werken naar de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op 20 januari. Zowel García als Sporkslede spreken de verwachting uit aangesterkt te zijn als de tweede seizoenshelft van start gaat. Voor Menno Koch komt dat nog te vroeg, hij trainde in de Algarve vrijwel altijd apart van de groep. Karol Mets, Arno Verschueren en Thomas Agyepong staan wel volledig ter beschikking van Vreven en zetten druk op de basisploeg. Haemhouts en Chiro Ntoko hebben in deze fase vooral wedstrijden nodig om terug op niveau te komen.

Bijzonder was het trainingskamp vooral voor de jonkies: voor middenvelder Marwin Reuvers (jeugdspeler) en de (vleugel)aanvallers Diego Snepvangers (amateur) en Bodi Brusselers (contract tot medio 2020) was het de eerste keer dat ze met het vlaggenschip van NAC naar het buitenland zijn gegaan. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement