Nijholt staat open voor langer verblijf: ‘NAC is mijn club geworden’

videoSaamhorigheid, het warme klimaat, een uitstekende wedstrijd tegen Sint-Truiden. Het trainingskamp in het Spaanse Atamaría bevalt Gianluca Nijholt uitstekend.

,,Je creëert echt een groepsgevoel. Voor de technische staf is het ideaal dat ze de spelers 24 uur bij zich hebben, individuele gesprekken voeren en meetings kunnen houden. En het weer is geweldig, dat wil je eigenlijk 365 dagen per jaar.”

De verdedigende middenvelder die op Valentijnsdag 29 jaar wordt beschikt over een aflopend contract. Hij staat open voor een langer verblijf in Breda, hoewel een tweede keer buitenland (in het seizoen 2012/2013 speelde hij in Rusland) ook een gedachte is die door zijn hoofd spookt.

,,NAC is een mooie club, ik heb het hier prima naar mijn zin. We gaan zien wat er komen gaat. Op technisch gebied is er veel veranderd en er gaan spelers komen in de winterstop; logisch, dat is ieder jaar hetzelfde. Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat ik fit blijf en minuten maak. Richting mei zie ik dan welke kant het opgaat. We hebben nog een half jaar te gaan, het is te vroeg om het daarover te hebben. Wat ik al zei: Ik heb het prima naar mijn zin. Aan de andere kant; mocht er nog een leuk buitenlands avontuur voorbijkomen, sta ik daar ook voor open. Dat is me goed bevallen toentertijd. Maar nogmaals, NAC is wel mijn club geworden.

Volledig scherm
Gianluca Nijholt maandag in actie tijdens het oefenduel met Sint-Truiden. © Marcel van Dorst
  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.