Brandon Baiye (rechts) staat in de belangstelling van NAC.
Volledig scherm
Brandon Baiye (rechts) staat in de belangstelling van NAC. © BELGA

NAC zet zinnen op Belgisch jeugdinternational

In afwachting van wie de trainer van NAC wordt, is technisch directeur Tom Van Den Abbeele druk bezig de selectie te formeren. Het gerucht dat hij gesproken heeft met Brandon Baiye is door hem bevestigd.

Van een overgang van de speler is nog lang geen sprake. De 18-jarige verdedigende middenvelder is in Breda enkel voor een oriënterend gesprek geweest, waarmee de interesse van NAC meteen is verklaard. Veelvoudig Belgisch jeugdinternational Baiye maakte op de eerste speeldag van het afgelopen seizoen in het shirt van Club Brugge zijn officiële debuut, het zijn vooralsnog zijn enige minuten als profvoetballer.

Eerder strikte NAC wel al de 23-jarige doelman Nick Olij (twee jaar met een optie voor een extra jaar), de 21-jarige rechtsback Robin Schouten (twee jaar) en ondertekende de talentvolle middenvelder Yassine Azzagari (17) zijn eerste contract middels een driejarige overeenkomst. Vleugelaanvaller Mikhail Rosheuvel (Al Dhafra, Verenigde Arabische Emiraten) en middenvelder Ramon Pascal Lundqvist (FC Groningen) zijn de afgelopen twee weken van de hand gedaan. De eerste transfervrij, de tweede voor een bedrag van naar schatting anderhalve ton nadat hij zijn degradatieclausule had geactiveerd. Eerder had de club al afscheid genomen van zestien spelers: acht aflopende contracten en acht huurlingen.

Invulling trainersstoel

Over de invulling van de hete trainersstoel wordt naar verluidt deze week meer duidelijkheid verwacht. Met de vakantie vierende Ruud Brood zijn meerdere gesprekken gevoerd inclusief voorstel, eisenpakket en tegenvoorstel. Datzelfde geldt voor de ander overgebleven kandidaat met wie de clubleiding aan tafel heeft gezeten en een stevige concurrent is van Brood.

Veel tijd heeft Van Den Abbeele niet meer aangezien de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de week van 24 juni van start gaat. Jurich Carolina en Gervane Kastaneer zullen daar niet bij aanwezig zijn; het overbodige tweetal verblijft met Curaçao in de Verenigde Staten voor deelname aan de Gold Cup. 

Ruud Brood geniet momenteel van zijn vakantie. Met hem zijn meerdere gesprekken gevoerd inclusief voorstel, eisenpakket en tegenvoorstel om als trainer van NAC aan de slag te gaan.
Volledig scherm
Ruud Brood geniet momenteel van zijn vakantie. Met hem zijn meerdere gesprekken gevoerd inclusief voorstel, eisenpakket en tegenvoorstel om als trainer van NAC aan de slag te gaan. © BSR Agency

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen