Volledig scherm
Mitchell te Vrede. © Marcel van Dorst

NAC wil aflopend contract Te Vrede verlengen

Omdat Mitchell te Vrede een aflopend contract heeft, is hij vanaf 1 januari vrij om te praten met wie hij wil. Om belangstelling zit de 1.91 meter lange aanvaller niet verlegen, hoewel hij zegt dat hij tot nu toe van niemand iets heeft gehoord. 

Te Vrede wil niet vooruit lopen op de zaken: ,,Ik weet nog niet wat de intentie van de club is. Dan is het raar om nu op deze plek over mijn toekomst te praten, ik wacht geduldig af. Ik focus me op de tweede seizoenshelft met NAC en zie wat de toekomst brengt.”

Het technisch hart van de club is voornemens om de Amsterdammer een nieuw contract aan te bieden. Los van een mogelijk langer verblijf zegt Te Vrede: ,,Ik heb het meer dan naar mijn zin bij NAC. Ik voel me thuis bij de club. Een band met de supporters creëer je over het algemeen door te presteren. Het is een wederzijdse interactie, het moet van beide kanten komen.”

Te Vrede tekende in de winterstop van het vorige seizoen bij NAC voor anderhalf jaar en heeft zich dit seizoen inmiddels opgewerkt tot clubtopscorer. De aanvalsleider van de Bredanaars kwam in de eerste competitiehelft tot negen doelpunten.

  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.