NAC-verdediger Van Hecke: ‘Als ik presteer, heeft de trainer geen reden mij eruit te halen’

Centrale verdediger Jan Paul van Hecke doet oude tijden herleven in Arnemuiden. Vanavond heeft de Zeeuw voor de derde keer op rij een basisplaats bij NAC. ,,Vroeger kwamen ze voor ome Jan, nu voor mij.”

Arnemuiden is een voetbalgek dorp, dus reist opnieuw een volle bus richting Breda. ,,Vooraf wist niet ik waar ze zaten, tijdens de wedstrijd (NAC – FC Dordrecht, red.) hoorde ik ze wél ineens. Best grappig. Drie maanden van tevoren was het al geregeld. Ze dachten: we komen een keer kijken. Stond ik er ineens in. Nu had ik 48 kaarten nodig, heb ik via de teammanager geregeld. Ze betalen wel gewoon zelf de kaartjes.”

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.