Volledig scherm
Skender Loshi tijdens het winterse trainingskamp in Spanje. © Marcel van Dorst

NAC-trainer Van der Gaag: ‘Wij zijn niet blind voor wat Loshi doet, wij zaten al voor de hype’

De luide roep om Skender Loshi over te hevelen naar het eerste en een plaats op de bank te gunnen, wordt niet beantwoordt. Trainer Mitchell van der Gaag is niet blind voor de prestaties van de topscorer van Jong NAC, maar heeft voldoende aanvallende spelers in zijn selectie.

Uit een door BN DeStem gehouden poll vindt 89 procent van de 3.500 stemmers dat Loshi een kans verdient in het eerste elftal. ,,Een spits die scoort, ik snap het. Het is hetzelfde als wat met Sydney van Hooijdonk is gebeurd in de onder 19 vorig jaar. Op een gegeven moment heeft iedereen het erover. Dat krijg je nu met Skender. We hebben hem al meegenomen op trainingskamp naar La Manga (januari) toen die hype er nog niet was. Hij was goed bezig en we wilden hem belonen voor de manier waarop hij zich ontwikkeld heeft.”

Hype

Van der Gaag krijgt de aandacht voor de 20-jarige Bredase spits mee en zegt te begrijpen dat Loshi deze weken vol in de schijnwerpers nadat hij voor de vijfde wedstrijd op rij gescoord heeft voor Jong NAC. ,,Ik snap de hype, maar we hebben al een aantal dingen gedaan, onder andere hem meenemen naar Spanje. Dat betaalt zich nu uit. Misschien dat hij tegen het einde van de competitie erbij komt. Ik heb vorig jaar veel wedstrijden van de onder 19 gezien. Als ik dat vergelijk met hoe hij het nu doet, dan zie ik dat hij volwassen is geworden. Hij is een jongen die weet wat hij wil, daar moet alles voor wijken. Daar hebben wij hem voor beloond. Wij zaten al voor de hype. Het is niet zo dat wij blind zijn voor wat Skender doet.”

 1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
  PREMIUM
  Update

  Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

  BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

 • Eens (80%)
 • Oneens (20%)
7566 stemmen