Volledig scherm
Van der Gaag in gesprek met Kastaneer. © Marcel van Dorst

NAC-trainer Van der Gaag over Kastaneer: ‘Hij beseft denk ik niet dat hij verschrikkelijk veel potentie heeft’

NAC-trainer Mitchell van der Gaag hoopt vurig op volledig herstel van Gervane Kastaneer. De 22-jarige aanvaller staat vanwege een kniekwetsuur al drie maanden buitenspel en speelde op 5 oktober tegen FC Utrecht zijn laatste wedstrijd. 

,,De blessure die hij heeft gehad, is ongelukkig. Hij was net op de weg terug. Vorig jaar had Te Vrede hetzelfde probleem. Dat mag je niet onderschatten. Gervane heeft lang niet gespeeld, had een blessure en kwam half half aan; dan wordt het lastig.”

Van der Gaag gelooft in de Rotterdammer, die hij kent uit zijn tijd bij FC Eindhoven in het eerste half jaar van 2016. ,,Ik denk dat Gervane zelf niet beseft dat hij verschrikkelijk veel potentie heeft. Alleen, je moet daar ook heel veel voor doen. Die knop moet hij omzetten. Een paar jaar geleden heeft hij dat wel gedaan en had Mainz interesse in hem. Iedere dag moet je er staan, continu hetzelfde doen. Als een speler fit wil worden, moet hij meters maken, vies werk doen. Voor de een is dat makkelijker dan voor de ander. Verschueren hoor je daar nooit over, iemand die onderbelicht is gebleven. Hij heeft rechtsback gespeeld, op het middenveld, op de bank gezeten en nooit geklaagd. Altijd zijn ding blijven doen en weer in de basis gekomen. Dat wordt weleens vergeten.”

Kijkend naar het trainingskamp in Spanje lijkt Kastaneer op de weg terug. En hoewel zichtbaar vermoeid bij de pittige afsluitende sessie van vrijdag zal het niet lang duren voordat hij de kans krijgt van Van der Gaag om zijn belofte in te lossen.

Volledig scherm
Loshi en Kastaneer. © Marcel van Dorst

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5662 stemmen