Volledig scherm
Luuk de Jong is Erik Palmer-Brown na amper vijf minuten de baas. © BSR Agency

NAC-trainer Van der Gaag baalt: ‘Teleurstellend om zo snel een doelpunt tegen te krijgen’

Het is om gek van te worden. Binnen vijf minuten kunnen alle goede bedoelingen de prullenbak in als Luuk de Jong zonder veel tegenstand een op halve kracht spelend PSV op voorsprong zet. Voordat de wedstrijd, die NAC met 2-0 verliest, goed en wel begonnen is, kijken de bezoekers tegen een achterstand aan.

,,De goal is identiek aan de 1-1 van Vitesse vorige week. Je hoopt dat je ervan leert…”, zegt Mitchell van der Gaag haast vertwijfeld. ,,We werken met z’n allen hard om een resultaat te boeken, ook tegen de koploper. Dan is het teleurstellend om zo snel een doelpunt tegen te krijgen. Ik vond ons erg mat, we lieten het gebeuren. We waren slap in de duels Met strijd moeten wij er wat tegenover stellen, dat ontbrak de eerste 25 minuten.”

Van der Gaag benoemde verder dat hij zijn elftal eindelijk een keer niet als een kaartenhuis zag instorten na een doelpunt. ,,Dat was een probleem, maar die teleurstelling was er nu niet. De komende weken gaan voor ons erg belangrijk worden.”

Strijdplan

Aanvoerder Menno Koch baalde eveneens van de vroege 1-0.. ,,We gaan niet de wedstrijd in met het idee: ‘we gaan verliezen.’ Als het zo snel 1-0 wordt, probeer je het niet te ver te laten uitbreiden. We bleven daarna redelijk lang in de wedstrijd, maar het strijdplan is wel aan gort. Het plan was om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven en hopen op een moment dat hij goed valt. Na de 2-0 weet je dat het over is.”