Screenshot uit het filmpje van NAC.
Volledig scherm
Screenshot uit het filmpje van NAC. © Twitter NAC

NAC-spelers spreken supporters toe: ‘Houd 1,5 meter afstand en blijf alsjeblieft thuis’

Video,,In deze situatie kennen we alleen maar verliezers. Om dat verlies te beperken, is het belangrijk die 1,5 meter afstand echt van elkaar te bewaren.” In een dinsdag door NAC uitgebrachte videoboodschap vraagt verdediger Pele van Anholt de kijkers de dwingende adviezen van de overheid op te volgen om de coronacrisis te bezweren.

Van Anholt: ,,De belangrijkste maatregel die onlangs genomen is, is om zoveel mogelijk binnen te blijven en niet onnodig buiten te hangen om nog meer besmettingen te gaan. Dus laten we dat alsjeblieft met z'n allen doen.”

De in Spanje verblijvende Roger Riera roept andermaal de mensen op thuis te blijven. ,,Als we dat allemaal doen, gaat we deze strijd winnen van het virus. Stay home, stay safe en dan zien we elkaar snel weer.”

Ook Yassine Azzagari, Sydney van Hooijdonk en Jan Paul van Hecke spreken de achterban toe. ,,Onze gezond is prioriteit nummer 1. Uiteindelijk gaan we hier met z'n allen sterker uitkomen', zegt Azzagari. Van Hooijdonk: ,,Iedereen mist het spelletje. Maar we moeten doen wat de regering zegt.” En Van Hecke tenslotte: ,,Zorg goed voor elkaar en let op elkaar.”

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.