Volledig scherm
Nick Olij treurt na een doelpunt van Jong Ajax © BSR Agency
1
EINDE
2
  • Mounir El Allouchi 20'
  • Noa Lang 45'+1'
  • Brian Brobbey 85'

NAC raakt nog verder achterop na kansloze nederlaag tegen Jong Ajax

De gifbeker is nog niet leeg. Thuis tegen Jong Ajax ging NAC vrijdagvond kansloos onderuit: 1-2. De zesde competitiewedstrijd op rij zonder zege. De promotieplaatsen raken steeds verder uit zicht.

Ruud Brood voerder tegen Jong Ajax weer een aantal wijzigingen door. De geblesseerde Javier Noblejas werd zoals verwacht vervangen door Jethro Mashart. Verrassend was de basisplaats voor Mounir El Allouchi, die in het 4-4-2-systeem deze keer niet op links of centraal, maar op rechts speelde. Voor Pele van Anholt was deze keer geen plek. Arno Verschueren was weer de rechtsback en Huseyin Dogan en Sydney van Hooijdonk vormden het spitsenduo.

Bekijk hier de samenvatting van NAC - Jong Ajax (Premium)

Al vroeg was duidelijk dat het een lastige wedstrijd ging worden tegen het talentvolle Jong Ajax, geleid door oud-NAC-trainer Mitchell van der Gaag. Met Noa Lang, Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré had Jong Ajax de beschikking over spelers die al vlieguren hebben gemaakt in het eerste. Het was niet gek dat de bezoekers het initiatief hadden: voor Luka Ilic en El Allouchi was het dan ook vaak mee verdedigen geblazen.

Verrassend genoeg was het NAC dat op voorsprong kwam. De eerste Bredase aanval, na 20 minuten, was meteen doeltreffend. Een Ajax-aanval als het ware. Hakje van Dogan, steekpassje van Van Hooijdonk en El Allouchi stond vrij voor Kjell Scherpen. De middenvelder bleef koel en schoot de 1-0 binnen. Na die treffer nam NAC het over en had Luka Ilic de 2-0 moeten maken. Hij schoot echter naast in kansrijke positie.

Gelijkmaker

Op slag van rust kwam Jong Ajax langszij. Gezien de kansenverhouding niet onverdiend. Traoré gaf de bal mee aan Lang, die sierlijk met een lichte voetbeweging Nick Olij passeerde en vanuit een moeilijke hoek de 1-1 maakte. Eerder al kregen Gravenberch en Lang goede kansen op de gelijkmaker. 

De tweede helft was ook weer voor Jong Ajax, dat NAC ver terug drong. Het was aan Olij te danken dat het 1-1 bleef. Eerst redde hij op een schot van Traoré, vervolgens op een poging van Nicolas Kühn. Met debutant Josha Bohui (voor Luka Ilic) en Finn Stokkers (voor Dogan) probeerde Brood het tij te keren. Een grote kans kreeg de thuisploeg. Een kwartier voor tijd leek de kleine Othmane Boussaid voor de 2-1 te zorgen. Zijn schot ging richting de verre hoek, maar met een formidabele redding voorkwam Scherpen een tegentreffer.

Maar ook de 1-1 hield geen stand. Vijf minuten voor tijd kopte invaller Brian Brobbey de 1-2 binnen. Titelkandidaten Cambuur en De Graafschap boekten ruime zeges, waardoor NAC alsmaar verder achterop raakt.

Opstelling NAC: Olij; Verschueren, Riera, Rösler, Mashart; El Allouchi (83. Van Anholt), Boussaid, Ivan Ilic, Luka Ilic (70. Bohui); Van Hooijdonk en Dogan (75. Stokkers).