Volledig scherm
Luka Ilic viert zijn doelpunt. © BSR Agency
0
EINDE
2
  • Arno Verschueren 23'
  • Luka Ilic 67'

NAC onderstreept promotiewens met overtuigende zege in Dordrecht

NAC is op een uitstekende manier aan het seizoen in de eerste divisie begonnen. Op bezoek bij FC Dordrecht liet de Bredase ploeg zich van zijn beste kant zien. Het resulteerde in een overtuigende zege: 0-2.

Na een voorbereiding met wisselende resultaten stond NAC op het moment dat het er moest staan. Het volle uitvak – dat meermaals de stadionspeaker overstemde – zag dat het goed was. Het balletje ging ogenschijnlijk eenvoudig van voet naar voet en de Bredanaars domineerden in Dordrecht.

Rustig aftasten? Geen sprake van. NAC – waar de gebroeders Ivan en Luka Ilic meteen een basisplaats hadden - liet gelijk zien dat het dit seizoen maar één doel heeft: terug omhoog. De eerste dreiging was er al binnen één minuut. Mounir El Allouchi zag zijn inzet van richting veranderd worden en in een corner resulteren. Uit die hoekschop kopte Luka Ilic maar net voorlangs.

Het was een voorbode voor wat komen ging. De bezoekers drongen aan, maar het grootste gevaar na die kopbal van Ilic was nota bene van doelman Nick Olij. Zijn verre trap werd door Dordrecht-doelman Ramon ten Hove volledig verkeerd ingeschat. De bal stuiterde over de grabbelende keeper heen en ging maar net naast. Het was wachten op een Bredase treffer.

Die kwam van het hoofd van één van de vertrouwde gezichten op het middenveld van NAC: Arno Verschueren. De Belg kopte na 23 minuten een voorzet van Andrija Filipovic binnen: 0-1. Een verdiende treffer gezien het vertoonde spel. Verdedigend stond het prima, terwijl de ploeg van Ruud Brood aan de bal overtuigend was en tot verschillende mogelijkheden kwam voor een tweede treffer. Zo waren Finn Stokkers (bal achter het standbeen) en Filipovic dicht bij de 0-2.

Olij belangrijk

Na rust dreigde het even mis te gaan. Maar ook doelman Olij stond er wanneer het nodig was. Met drie reddingen in korte tijd toonde hij zich een betrouwbare sluitpost die punten kan pakken voor zijn team. Toen de storm was gaan liggen, nam NAC het weer over en de eerste de beste aanval leidde tot de tweede en verlossende treffer. Het was Luka Ilic die na een individuele actie de gasten naar de zege schoot. 

Met invallers Jordan van der Gaag, Boris Kudimbana en Sydney van Hooijdonk bleef een ruimere zege uit, maar kwam de 0-2-voorsprong nimmer in gevaar. Het zorgde er uiteindelijk voor dat de meegereisde NAC-fans met een tevreden gevoel terug over de Moerdijkbrug huiswaarts keerden.

Opstelling NAC: Olij; Schouten, Monsalve, Riera, Mashart; Verschueren, Ivan Ilic (74. Kudimbana); Luka Ilic, El Allouchi, Filipovic (61. Van der Gaag); Stokkers (89. Van Hooijdonk).

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen