Volledig scherm
Sydney van Hooijdonk ging met NAC onder 19 mee naar Feyenoord, in plaats van met het eerste naar PEC Zwolle. © ANP Pro Shots

NAC onder 19 ondanks verlies tegen Feyenoord geplaatst voor kampioenspoule

Het hoogste jeugdelftal van NAC heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de kampioenspoule. Na de winterstop maken de beste acht van de zestien teams van de competitie uit wie kampioen van Nederland wordt. 

NAC kon zaterdag in de slotminuten tegen Feyenoord een gelijkspel niet vasthouden en verloor met 3-1, maar door de resultaten op de andere velden verzekerde de Bredase ploeg zich van de achtste plaats.

Van Hooijdonk

Voor de belangrijke wedstrijd werd het jeugdteam versterkt door Sydney van Hooijdonk, hij kon daardoor niet mee met de selectie van het eerste. Dat speelt zaterdagavond uit bij PEC Zwolle. 

Van Hooijdonk scoorde vorige week in de wedstrijd van NAC onder 19 tegen de leeftijdsgenoten van Ajax met een schitterende vrije trap. Die wedstrijd ging echter ook verloren. 

  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.