Volledig scherm
Huseyin Dogan. © BSR Agency

NAC moet Huseyin Dogan enkele weken missen

De geblesseerde NAC-aanvaller Huseyin Dogan is terug bij af na een nieuwe tegenslag en is de komende weken niet beschikbaar.

NAC kan voorlopig geen beroep doen op Huseyin Dogan, dat heeft de club gisteren desgevraagd bevestigd. De aanvaller staat enkele weken aan de kant is de officiële lezing. Een tegenvaller van formaat die los staat van de eerdere blessure van de speler.

Naar verluidt heeft Dogan 23 augustus in het duel met Cambuur, hij werd destijds vijf minuten voor tijd gewisseld, een spierblessure opgelopen. Vervolgens ontbrak de Hagenaar in Volendam en volgde hij afgelopen donderdag vanaf de tribune het oefenpotje met ADO Den Haag. Hoewel NAC vanwege de privacywet niets kan zeggen over de ernst van de blessure, dat is voorbehouden aan de speler, melden goed ingevoerde bronnen dat het dus om een spierblessure gaat.

De aanvaller ontbreekt vrijdag tegen Jong FC Utrecht en maandag als NAC in het stadion van Almere City te gast is bij Jong AZ. De topper met Excelsior op 20 september lijkt hij eveneens te gaan missen. FC Oss (27 september) en NEC (4 oktober) zijn nadien de laatste twee wedstrijden tot de volgende interlandperiode en worden een race tegen de klok voor Dogan. Helemaal als in ogenschouw wordt genomen dat hem te snel brengen niet zonder risico is zoals nu is gebleken.

Omdat Dogan in afwachting van een nieuwe club de hele voorbereiding voor zichzelf trainde en daardoor niet één oefenduel speelde, kwam hij al met een achterstand binnen in Breda.

Kapotte voortand

Een frontale botsing op de training met een teamgenoot, waar hij een kapotte voortand, een gescheurde lip en hechtingen aan de binnen- en buitenkant van zijn mond overhield, zorgde voor meer averij. De openingswedstrijd in Dordrecht kwam zodoende te vroeg. Tegen Helmond Sport hield hij het een klein uur vol en overtuigde direct door bij drie van de vijf goals betrokken te zijn. 84 minuten Cambuur hebben er echter toe geleid dat Dogan nog verder van huis is; met de spierblessure zal secuur dienen te worden omgesprongen door NAC.

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen