Volledig scherm
Siemen Mulder. © BSR Agency

NAC krijgt te maken met scheidsrechter Siemen Mulder

Na de ontspoorde wedstrijd tussen NAC en FC Twente (1-2) op 12 december 2017 heeft de KNVB het niet meer aangedurfd om Siemen Mulder naar Breda te sturen. Wel krijgt hij voor de tweede keer sinds het gewraakte duel een uitwedstrijd van NAC toegewezen. 

Vrijdag is Mulder de scheidsrechter bij Roda JC - NAC. Bijna twee jaar geleden hield hij Stijn Vreven, destijds de trainer in Breda, direct na het laatste fluitsignaal tegen FC Twente de rode kaart voor vanwege diens razernij. Speler Bart Meijers moest de woedende Vreven, die vond dat zijn ploeg in de blessuretijd een strafschop onthouden was, in bedwang houden nadat de Belg het halve veld was overgestoken om verhaal te halen. Het kwam hem op een schorsing van drie wedstrijden te staan waarvan een voorwaardelijk.

Op zijn beurt zou Mulder als door een adder gebeten ‘rot op jij’ naar Vreven hebben toegebeten. ,,Niet de meest nette opmerking, maar wel een opmerking die voortkwam uit een intimiderende situatie”, gaf de scheidsrechter tijdens de tuchtzitting te kennen. De arbiter leidde in februari van dit jaar Ajax - NAC (5-0), maar van een terugkeer in het Rat Verlegh Stadion na de hete decemberavond in 2017 is het vooralsnog niet gekomen.

‘Dogan en Rösler vrijdag in de basis bij NAC’