Pascal Lundqvist.
Volledig scherm
Pascal Lundqvist. © Wouter Dill

NAC hoopt middenvelder Pascal Lundqvist deze week van PSV over te nemen

NAC is in een vergevorderd stadium om de 21-jarige Pascal Lundqvist van PSV over te nemen. De Bredase club hoopt naar verluidt nog deze week het jawoord te krijgen van de aanvallende middenvelder die op meerdere posities inzetbaar is. 

Het heeft daarbij concurrentie van tenminste een andere club uit de eredivisie, terwijl er ook buitenlandse interesse is voor de speler die op alle posities op het middenveld de weg weet. Omdat NAC wil doorpakken en niet tot het einde van de transferwindow wil wachten, hoopt het uiterlijk dit weekend duidelijkheid te krijgen over de komst van de Zweedse jeugdinternational.

Lundqvist is namens Jong PSV dit seizoen een van de revelaties in de Keuken Kampioen Divisie met zeven goals en zes assists in zestien wedstrijden. Behoudens twee invalbeurten in de eredivisie en eentje in de Champions League eind 2016 en twee optredens in de KNVB-beker is Lundqvist sinds het seizoen 2015/2016 niet verder gekomen dan Jong PSV waarvoor hij een totaal van 49 wedstrijden heeft gespeeld.  

Meerdere jaren

De Eindhovenaren zijn bereid om hem ondanks zijn aflopende contract nu al gratis te laten gaan. Omdat NAC niet alleen aan de korte termijn denkt en verder vooruit kijkt, wil het de speler meteen voor meerdere jaren vastleggen. Evenals het geval is met linksback Alex Gersbach, de Australisch international die zich na de Azië Cup in Breda meldt. Huren heeft niet de voorkeur van de huidige beleidsbepalers. 

Na rechtsback Khalid Karami en linksback Gersbach, waarmee een mondeling akkoord is bereikt, moet Lundqvist de derde winterversterking worden voor NAC. 

Lundqvist.
Volledig scherm
Lundqvist. © Joep Leenen

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen