Volledig scherm
Javier Noblejas. © NAC

NAC hengelt Spaanse linksback Javier Noblejas voor twee jaar binnen

Francisco Javier García-Noblejas Hernanz, voetbalnaam Javier Noblejas. Dat is de nieuwe linksback van NAC. De 26-jarige Spanjaard komt transfervrij over van Sporting Gijon en voegt zich woensdag bij zijn nieuwe teamgenoten in Zundert.

De 1.88 meter lange Noblejas is een grote en aanvallend ingestelde vleugelverdediger die samen met het talent Jethro Mashart de linksback positie gaat bemannen. De Madrileen is gevormd in de jeugdopleiding van Real Madrid en speelde vanaf het seizoen 2012/2013 zeven jaar op het tweede en derde niveau in Spanje. Achtereenvolgens voor Real Madrid C (11 wedstrijden), Real Madrid B (50 wedstrijden), Getafe (2 wedstrijden), Getafe B (4 wedstrijden), Elche (19 wedstrijden), Albacete (11 wedstrijden), Cordoba (2 wedstrijden) en Sporting Gijon (5 wedstrijden).

Zoals ook het geval met de Spaanse centrale verdedigers Nacho Monsalve en Roger Riera, komt Noblejas uit de koker van technisch directeur Tom Van Den Abbeele die een verleden heeft als scout. 

Met het aantrekken van Noblejas, die een contract voor twee jaar heeft getekend, is de bezetting van de Bredase achterhoede zo goed als rond. Nick Olij en diens stand-in Chiel Kramer zijn de keepers, Pele van Anholt en Robin Schouten de rechtsbacks, Nacho Monsalve, Roger Riera en Jan Paul van Hecke de voorstoppers en Noblejas en Mashart dus de twee linksbacks. Noblejas kan eventueel ook gebruikt worden als linker centrale verdediger.

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen