NAC-held Van Hooijdonk: ‘Iedere jongen uit Breda droomt hiervan en ik maak het nu mee. Geweldig’

videoVoor Sydney van Hooijdonk zijn het heerlijke weken. Tegen NEC was de NAC-spits opnieuw de grote held, met de periodetitel als gevolg. ,,Deze periode hebben we op vechtlust en karakter gewonnen.”

Hij probeert het nog luchtig te omschrijven. ,,Een prachtige dag: een kolkend Rat Verlegh Stadion, weer winnen, periodetitel.” Terwijl hij het zegt, beseft hij zich: ,,Ik zeg het nu zo rustig, maar dit is geweldig.” Het goudhaantje lacht als hij de vraag voorgeschoteld krijgt. ,,Ja, ik knijp mezelf wel eens. Het is gewoon echt een droom. Één grote droom. Iedere jongen uit Breda droomt hiervan. Ik maak het nu mee. Dat voelt echt geweldig.”

In de vorige wedstrijden deed hij het pas in de slotminuten, tegen NEC scoorde Van Hooijdonk al na 68 minuten. De overwinning moest in het slot nog wel over de streep getrokken worden. De spits, die ook nog de lat trof uit een vrije trap, droeg daar ook zijn steentje aan bij. In de laatste minuut gleed hij de bal nog voor een speler van NEC weg, zijn sliding eindigde in de dug-out van de tegenstander. ,,Ik had nog energie, ik word fitter en fitter. Daarom kon ik blijven vechten. Maar iedereen vecht hard, dat zijn wij als team.”

Sydney van Hooijdonk
Volledig scherm
Sydney van Hooijdonk © BSR Agency

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen